HLN Censuur : een nieuw rekord !!!


Nadat gisteren de Vlaamse Adminstratie zich onsterfelijk “…” heeft gemaakt, doet vandaag het Federaal Planbureau er nog een schepje bovenop. Ze beloven weer eens gouden bergen, terwijl hun (finaciële) tegenhanger pas geleden had verklaard dat we op een tekort van 10 miljard € afstevenen.

Vraag is dus : van welke planeet komen die gasten ? Of zou het kunnen dat al die aangeslagen partijen coke etc. niet naar de verbrandingsoven zijn gestuurd ?

In feite zijn bovenstaande ‘gevallen’ peanuts tegenover de strafste stunt van HLN.be. Deze online gazet is er in geslaagd om voor de 100ste keer een reactie vanwege mezelf, niet te publiceren. Ik heb al een paar keer geprobeerd om iemand te pakken te krijgen die me een reden (?) kon geven waarom mijn reacties systematisch weggecensureerd worden. Helaas, niet de minste reactie. Het lijkt dus eerder dat mijn e-mail op een blacklist staat. Blacklists zijn verboden in dit land, maar daar trekken de meeste bedrijvers daarvan zich zowiezo niks van aan.

HLN.be heeft nog andere rekords lopen : het grootste aantal maatschappelijk relevante artikels achter een pay-wall zetten. Dat houdt in dat ze informatie achterhouden die voor de burger (financiëel, milieu, gezondheid) belangrijk is. Uiteraard aanvaarden ze geen kritiek. Van een blauwselblauwe gazet uit de tijd van de PVV, naar de spreekbuis van VOKA (de N-VA studiedienst) is een keuze, degene die daar geld in wil steken moet het zelf weten.

De mobiele site (m.hln.be) is al even erg vervuild. Iemand die zich laat verleiden om op de kop van een artikel te klikken, weet niet vooraf of hij het artikel dan wel een reklame-popup krijgt. De layouter die dit in elkaar bokst, heeft duidelijk een percentje op de inkomsten uit foute kliks. Over reklame gesproken, degene die de schermvullende reklamefilmpes-zonder-stopknop heeft uitgevonden moet standepede beroepsverbod krijgen.

Vanzelfsprekend ben ik niet verplicht om naar hln.be te surfen. Ik kan ook gva.be proberen, maar die zijn even ziek in hetzelfde bedje. In feite zouden al die online gazetten verschijningsverbod moeten krijgen. Al was het maar om die reklame vervuiling (80% van uw internet bandbreedte !!) te stoppen.

 

Groenten,

 

Lijfeigene

 

Advertenties

Over lijfeigene

tankwagenchauffeur, professioneel zwerver, vroeger altijd op stap met een lading chemie, nu niet verder dan de dorpsrand wegens goedkope 'import-collega' .. Buiten dat ben ik een van die miljoenen getergde burgers die het spuugzat zijn om op te draaien voor de sotternijen van een ander of te moeten instaan voor het luilekkerleventje van een klein leger 'overheids-werk(?)nemers' dat nog nooit 1 vinger heeft uitgestoken om de economie of de welvaart te verbeteren.
Dit bericht werd geplaatst in politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.