Stuntvliegen op Seaking


Een kindje van 7 maanden wordt zwaar verbrand door frituurolie. De dokters bestellen een helicopter (ne Seaking van Defensie) om het kind naar Neder-over-Heembeek te brengen. En dan komt het : de zondagsvlieger aan de stuurknuppel gaat zo’n beetje de clown uithangen. De inderhaast vrijgemaakte parking van een warenhuis is niet goed genoeg voor meneer. Een verderop gelegen helihaven (!) blijkt voor meneer ook niet geschikt. Uiteindelijk gaat het dan op een normaal vliegveld wel goed…maar zelfs dan nog wil meneer de baby alleen maar door zijn ‘eigen’ team laten ophalen uit het ziekenhuis. Het lijkt wel een ambtenaar….

Daar is maar een antwoord op : krijgsraad, oneervol ontslag en opsluiten tot het laatste littekentje van dat kind genezen is.

Wat gaat dat soort vliegers doen als het eens bij stormweer een paar vissers van boord moet halen ? Zeggen dat ze moeten blijven drijven totdat het beter weer is ? Of erger, stel dat we in oorlog liggen… als hij dan eens gewonden moet evacueren, gaat hij dan met de vijand eerst onderhandelen over een vliegroute en landingsplaats, liefst niet te dicht bij de actie aub ?

Ik dacht altijd dat de FOD Oplichting en Afpersing straffe gasten waren, maar blijkbaar doen ze op FOD Zoetwatermatrozen en Kermisschutters ook graag hun best…BTW, misschien de BOB-campagne eens plaats laten vinden op Koksijde ?

Advertenties

Over lijfeigene

tankwagenchauffeur, professioneel zwerver, vroeger altijd op stap met een lading chemie, nu niet verder dan de dorpsrand wegens goedkope 'import-collega' .. Buiten dat ben ik een van die miljoenen getergde burgers die het spuugzat zijn om op te draaien voor de sotternijen van een ander of te moeten instaan voor het luilekkerleventje van een klein leger 'overheids-werk(?)nemers' dat nog nooit 1 vinger heeft uitgestoken om de economie of de welvaart te verbeteren.
Dit bericht werd geplaatst in Belgie, Burgers en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s