J’accuse 2.0 (2012 ed.)


Doorgestuurd naar een paar kranten en naar Elio  , maar veel zal dat niet opbrengen zeker ?

Geachte

Dagelijks worden we overstelpt met onheilstijdingen uit de economie en financiën. Iedere belangengroep, waaronder ook de regering en werkgevers, staan langs alle kanten te klagen dat de crisis enkel voor hen toeslaat en niet voor de ‘anderen’.

Helaas moeten we vaststellen dat deze crisis, uitgelokt door de banken, in zeer hoge mate versterkt is door het wanbeleid van de overheid. Waar in feite de druk van de ketel zou moeten gehaald worden gaat ze, op aangeven van Europa, de druk nog wat verhogen. Iedereen moet inleveren, iedereen krijgt minder, behalve de overheid. Die gaat ongeremd voort op het pad van afpersing, oplichting, uitbuiting.

De overheid beschouwt en behandelt de burger nog steeds als lijfeigenen, ondanks de afschaffing van de slavernij. Wat inhoudt dat we sinds de Donkere Middeleeuwen nog geen stap verder zijn geraakt, en dat de zgn. ‘vrije’ burger gewoon enkel maar dient om een stel politici en ambtenaren een onbezorgd leventje te bezorgen. Exorbitante, economisch onverantwoorde ‘lonen’ en onredelijk hoge pensioenen incluis.

In dit land zijn er honderdduizenden die op de bodem van hun loonzakje nog een heel stuk maand over hebben. Niet zo voor de overheid, die blijft ongegeneerd onredelijke eisen stellen aan alles en iedereen die ervan verdacht wordt een cent of een € te verdienen. Het is al jaren de meest normale zaak dat het plebs opdraait voor de zotternijen van de overheid. Zonder dat die overheid zich geroepen voelt om enige efficientie te betonen. Integendeel, ipv het overdadig ambtenarenkorps uit te dunnen, worden er nog steeds vacatures geopend en gaan steeds meer opportunisten voor de overheid werken(?)… Laat staan dat de immorele ‘lonen’ aangepast worden in evenredigheid met de werkelijke economische waarde en resultaten van ‘de ambtenaar’.

De gemiddelde afgeperste burger moet zelfs nu nog maar eens een ‘loonbevriezing’ ondergaan. De eerstvolgende 2 jaar komt er dus geen cent bij op de loonstaat, indexering daargelaten. Maar er staat nergens een prijzenstop geprogrammeerd. Resultaat : cijfermatig blijven de lonen gelijk, alleen de prijzen gaan de hoogte in. Netto betekent dit een ernstig verlies van koopkracht, een verarming dus.
Zonder rekening te houden met de meerkosten door ‘aangepaste’ belastingen. Die slaan een nog groter gat in de budgetten van de gezinnen, maar zoals al eerder gezegd, daar heeft de overheid lak aan. Zolang ‘zij’ maar bediend worden is er geen vuiltje aan de lucht.

De ondernemers klagen steen en been omdat de ‘loonkosten’ de pan uitswingen. Met die drogreden in het achterhoofd zijn alle onderhandelingen over een betere verloning gedoemd te mislukken. Ik zeg ‘drogreden’ omdat de ondernemers op de verkeerde man schieten. De lonen zijn niet te hoog, het is de overheid die te hoge eisen stelt. Maar ipv dat probleem aan te pakken en op te lossen, maken de Heren Unizo, Voka et tutti quanti, er zich vanaf met een ‘njet’ tegen de rechtmatige eisen van de werknemers. Zelfs de index zien ze liever gisteren dan morgen verdwijnen. Want volgens hen verhoogt de index de druk op de ondernemingen en de prijzen. Dat is een flagrante leugen : de lonen worden pas aangepast na dat de prijzen gestegen zijn. Daarenboven is de indexkorf absoluut niet correct samengesteld. Indien dat wel zo zou zijn waren de lonen al lang veel hoger gestegen dan vandaag. Maar het grootste schandaal is dat de ondernemers het niet meer dan normaal vinden dat zij voor de winsten gaan, en dat de kosten voor de werknemer zijn. De winsten worden uitgedeeld aan de aandeelhouders en de belastingen worden afgeschoven op de werknemers. De werknemer heeft toch geen leger boekhouders en fiscalisten in dienst om ‘legaal’ belastingen te ontduiken, dus moet die maar de exorbitante eisen van de overheid uitzweten.

Die overheid gaat steeds grover en schandaliger te werk om aan de goederen en gelden van de lijfeigenen te geraken. Dat gaat van onredelijke, meestal zelfs onrechtmatige eisen tot pure oplichting. De prijzen voor olieproducten stijgen alleen maar. Meestal zgn omdat de prijzen op de ‘internationale markten’ stijgen. Als de prijzen op de internationale markten zakken, waarom wordt die prijsverlaging ook niet toegekend aan de gebruiker ? Omdat de overheid het fijn vindt om de burger op te lichten. Laatste voorbeeld : de prijzen voor stookolie gaat weer stijgen om ‘variaties op de internationale markten’ op te vangen. Laat me niet lachen, om de staatskas te spekken en de burger verder te verarmen, ja… En dan hebben we het nog niet over de recentelijk opgedoken ‘onregelmatigheden’ bij FOD Financiën, het spreekwoordelijk topje van de ijsberg als het ware. Iedere biologiestudent kan met zijn ogen dicht uitleggen dat wanneer er 1 rotte appel in de mand zit, de hele mand geïnfecteerd is…

Aan leugenachtige verklaringen omtrent de laatste begroting geen gebrek uiteraard. Meest flagrante is waarschijnlijk dat ‘de burger maximaal gespaard ‘ is van inspanningen. Dat deze begroting tussen de 250 en de 600 € extra kost aan Jan Modaal en zijn Liza, is verwaarloosbaar. Dat alleenstaanden nog grover afgeperst worden is ook niet meer dan ‘normaal’… althans in de ogen van de overheid. Dan hebben we nog een senator die meent dat de vakbonden en werkgevers ondankbare honden zijn, en dat ze tevreden moeten zijn met wat de overheid bekokstooft. En last but not least, de baas van het Ministerie van Diefstal en Fraude, die ten stelligste ontkent dat de burger moet opdraaien voor de kosten. Als de burger 600€ meer moet betalen, moet hij maar denken dat er dan al 3000€ bespaard (lees : minder uitgegeven) is.

En als die moegetergde burger dan begint te flippen en zijn woede uitwerkt op de eerste de beste die hij tegenkomt, is er direct een ambtenaar die ‘meer middelen, meer cellen, hardere repressie etc’ tegen dit zinloos geweld bepleit. Dat die ambtenaar volkomen naast de kwestie raaskalt en impliciet weigert te erkennen dat het de overheid is die de burger op stang jaagt mogen we niet zeggen zeker ? Hij zal er uiteraard geen last van hebben want de ambtenaar is ‘beschermd’ tegen de burger door tientallen wetten en regels. Dat die burger geen enkele bescherming geniet tegen de overheid doet niet terzake, maar is wel tekenend voor de tijd. Daarenboven, mijnheer de procureur, als ge maar 3 op de 10 diefstallen met geweld kunt oplossen moet ge vooral geen eisen stellen maar de nu al overdreven middelen efficienter inzetten. Tenzij dat de overbevolking in de ambtenarij ervoor zorgt dat iedereen iedereen voor de voeten loopt. Dan moet ge inkrimpen, niet uitbreiden…

J’accuse de verschillende regeringen van dit land, hun ambtenaren en alle ingehuurde externen van afpersing, oplichting, structurele armoedeverspreiding en steeds verder gaande algehele afbraak van de rechten en vrijheden van de burger.

J’accuse de verschillende parlementen van dit land van manifeste werkweigering.

J’accuse de Europese overheid van onrechtmatige inmenging in het bestuur van dit land, wederrechtelijk opleggen van belastingen en verhogingen daarvan en  het versterken van de sociale afbraak

J’exige de onmiddelijke afschaffing van de belastingen op arbeid, de onmiddelijke inkrimping van het ambtenarenkorps, de onmiddelijke aanpassing van de ‘lonen’ van de overheid aan de reële economische waarde van de ‘genieters’, de onmiddelijke afschaffing van alle vormen van bescherming die de overheid geniet tegenover de burger ten einde de burger de kans te geven schoonschip te maken, de onmiddelijke invoering van de volksraadpleging teninde de burger de mogelijkheid te geven zijn democratische rechten te vrijwaren.

J’exige dat de parlementen van dit land (en het Europees Parlement) alsnog de belangen, de rechten en vrijheden en vooral de inkomsten van de burger beschermen, ipv vooral zichzelf en hun tribu te bedienen…

Lijfeigene,

9220 Hamme

Advertenties

Over lijfeigene

tankwagenchauffeur, professioneel zwerver, vroeger altijd op stap met een lading chemie, nu niet verder dan de dorpsrand wegens goedkope 'import-collega' .. Buiten dat ben ik een van die miljoenen getergde burgers die het spuugzat zijn om op te draaien voor de sotternijen van een ander of te moeten instaan voor het luilekkerleventje van een klein leger 'overheids-werk(?)nemers' dat nog nooit 1 vinger heeft uitgestoken om de economie of de welvaart te verbeteren.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Burgers, Economie, lijfeigene, politiek, slavernij en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op J’accuse 2.0 (2012 ed.)

  1. Cuyvers zegt:

    Stem voor de PVDA+

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.