Madame O en de Structurele Belastingsontduiking


Madame Laurette Onkelinx wil dat de bedrijven nu maar eens echt belastingen gaan betalen. Miljarden winsten voor een hoop virtuele ‘ondernemers’ (de aandeelhouders) en geen cent voor de staat.

Op zich geen slecht idee, alleen … Madame O vergeet heel eventjes dat zij mee verantwoordelijk is voor het creëren van de ‘achterpoorten’ in de fiscale wetgeving. VBO et tutti quanti direct op hun achterste poten en dreigen met bedrijfssluitingen, out-sourcing naar het Verre Oosten, etc… Waarmee het VBO etc impliciet toegeeft dat ze helemaal niet geïnteresseerd zijn in belastingen betalen en dat de door hun veelgebruikte argumentatie over de loonkosten puur leugens zijn en dat ‘belastingen betalen’ alleen op de nek van de lijfeigene terechtkomt. En die heeft, via TestAankoop, laten weten geen zin te hebben om op te draaien voor de graaizucht van staat en patronaat.

Voorbeeldje : BNP Fortis, rechtgehouden met UW zuurverdiend ( maar nooit ontvangen) loon, heeft meer dan 6 miljard winst geboekt. Alle schaamte vergetende, vinden ze dat een ‘mager’ resultaat. Een paar procentjes van die ‘winst’ komt op rekening van de werknemers die een loonverlies van 3% hebben (moeten ?) aanvaard. Om zeker te zijn dat er van die 6.000.000.000  geen centiem naar de overheid gaat, worden de inspanningen van het personeel dan maar gecompenseerd met een bedrijfswagen en andere ‘voordelen’  …  In plaats van uit eerlijke schaamte de belastingbetaler te vergoeden voor zijn steun aan de banken, gaan ze dus een hoop fiscale trukjes en creatieve boekhouderij toepassen en NIETS terugbetalen.

Madame O zou er dus beter aan doen om met een ECHT voorstel te komen… iets in de trant van ‘afschaffen van belastingen op arbeid’ of beter, Madame O zou beter ervoor zorgen dat de wetgeving vereenvoudigd wordt en dat er geen mogelijkheden meer worden gegeven aan het patronaat om ‘legaal’ belastingen te ontduiken. Dan zou Madame O in de annalen van de politiek terchtkomen als de eerste die echt gedaan heeft wat ze beloofde tijdens de verkiezingen : de belangen van het kiesvee behartigen. Maar dat zal waarschijnlijk (zeker) te hoog gegrepen zijn…

Advertenties

Over lijfeigene

tankwagenchauffeur, professioneel zwerver, vroeger altijd op stap met een lading chemie, nu niet verder dan de dorpsrand wegens goedkope 'import-collega' .. Buiten dat ben ik een van die miljoenen getergde burgers die het spuugzat zijn om op te draaien voor de sotternijen van een ander of te moeten instaan voor het luilekkerleventje van een klein leger 'overheids-werk(?)nemers' dat nog nooit 1 vinger heeft uitgestoken om de economie of de welvaart te verbeteren.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Belgie, Burgers, lijfeigene, slavernij en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s