Rated X


Fitch en Standard & Poor zijn weer bezig. Een kwart van de Euro-zone leden krijgt een negatieve rating. Plus een aantal Spaanse banken die ‘verminderen’ in waarde.

De redenen die ze daarvoor opgeven zijn zo doorzichtig als glas : wegens hun aanwezigheid in de Euro-zone zouden die landen dus ‘kwetsbaar’ zijn. Puur politieke drogredenen dus, en dat maakt ook duidelijk dat S&P samen mzet Fitch het er alleen maar om te doen is om de EU-economie te ondermijnen.

Vroeger jaren deden landen mekaar via agents-provocateur de duivel aan, vandaag gebeurt dat heel openlijk (en veilig) vanuit de luie zetels in de directiekamers van een paar ‘over-rated’ bureautjes. Zoals ik maanden geleden al vroeg, en zoals heel veel mensen zich nu ook afvragen : waarom wordt er geen gerechtelijk onderzoek naar die rating-bureau’s geopend ? Wie heeft er allemaal belang bij om landen en banken economisch (en moreel) te belasteren ?

Waarschijnlijk is het gemakkelijker om de ‘ambtenaren’ te gebruiken om de lokale bevolking verder uit te persen dan om die nuttig aan het werk te zetten. Want zoals u allen weet : de kosten van die minder-waardering worden op UW rekening geplaatst, niet op de rekening van degenen die ze veroorzaken en/of bestendigen.

Advertenties

Over lijfeigene

tankwagenchauffeur, professioneel zwerver, vroeger altijd op stap met een lading chemie, nu niet verder dan de dorpsrand wegens goedkope 'import-collega' .. Buiten dat ben ik een van die miljoenen getergde burgers die het spuugzat zijn om op te draaien voor de sotternijen van een ander of te moeten instaan voor het luilekkerleventje van een klein leger 'overheids-werk(?)nemers' dat nog nooit 1 vinger heeft uitgestoken om de economie of de welvaart te verbeteren.
Dit bericht werd geplaatst in Belgie, Economie, Europa, lijfeigene, politiek en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s