Indignados


Verschillende duizende burgers hebben de laatste maanden overal in Europa de kop opgestoken om hun ongenoegen te laten blijken over de aanpak en de gevolgen van de economische en financiële puinhoop. De Indignados breiden uit als een inktvlek over Europa.

Zeer terecht overigens… de EU heeft op alle vlakken reeeds uitbundig bewezen dat ze volop bezig is om de armoede uit te breiden ipv in te dammen. Kleinschalige details, bvb de ‘landbouw-hervormingen’ die de kleine pachter van zijn inkomsten beroofde door het verbod op marktverkoop van boerderij-produkten, of grotere details, bvb het Verdrag van Maastricht en/of Schengen die alle inwonenden min of meer vogelvrij verklaarden, zijn een opeenstapeling van wanbeleid, machtsgeilheid en een absoluut misprijzen voor de burger en zijn rechten en vrijheden. Om maar niet te spreken over de ‘uitbreiding’ van de EU en de gevolgen hiervan.

In het verleden heb ik al meermaals gezegd dat de meeste burgers ‘Europa’ als een ver-ven-mijn-bed-show bekeken. Vandaag begint langzaam door te sijpelen dat de EU een monster-baby is geworden die uw en mijn dagelijks leven op alle mogelijke manieren beïnvloedt. En in 99 van de 10 keer is dat dan nog in de negatieve zin te interpreteren. Daarenboven wordt het ook steeds duidelijker dat heel dat circus zich steeds sneller ontwikkelt tot een nietsonziende machts- en geldmachine die er alleen maar op gericht is om de burger steeds verder te onderdrukken en steeds meer van zijn geld, rechten en vrijheden te beroven.

Europees Voorzitter Van Rompuy liet een ballonetje op over een ‘euro-LAND’ ipv een ‘euro-ZONE’ en direkt daarop kwamen de eerste voorzichtige (?) aankondigen over Europese Belastingen. Niet in de plaats van, maar bovenop de lokale belastingen uiteraard. Wat duidelijk alleen maar bedoeld is om nog meer van uw geld af te persen, zonder de minste tegenprestatie. En dat heel dat parasitair overheidscircus, zowel op nationaal vlak als op EU niveau, zich alleen maar bezig houdt met UW geld over de balk te smijten wordt uitvoerig bewezen door de aanpak van de financiële crisis.

U herinnert zich de 14.000.000.000 € die de Belgische Overheid in de banken heeft gepompt om de eerste schok op te vangen en te herstellen ? Kan er dan iemand vertellen waar dat dat geld naar toe is ? En waarom dat er dan enkele jaren later nog eens 4.000.000.000 € nodig zijn om een stukje van de ‘Bank-van-de-Boerenbond’ terug te kopen ?  Allemaal ten gevolge van een paar ‘ratings’ door amerikaanse (privaat)instellingen die wereldwijd heel de financiële balans uit evenwicht brachten ? Of moeten we eerder denken aan een goed opgezet spel om de macht en, vooral, de geldstromen naar een paar individuen te laten lopen ?

Eerder had ik het al aangehaald dat die ‘ratingbureaus’ niet langer hun pijlen zouden richten op staten, maar op individuele instellingen. Dexia was een van die pijnpunten die een ‘grensoverschrijdend’ probleem vormden. Vandaag weten we dus dat de ‘spaarkas’ van het ACV ineengezakt is als een pudding, een megalomane ballon die leeggelopen is. En die de belastingbetaler alleen maar geld kost, en nog zal kosten…

Europa was (en is) op zich een goed idee. Alleen is de uitwerking ervan faliekant misgelopen. En dat danken we aan een aantal onbekwame politici en de lobbyisten binnen Europa. Het Verdrag van Maastricht heeft de deur voor dit soort misbruiken en wanbeleid wagenwijd opengezet, en er is niemand die groot genoeg is om die deur weer te sluiten. Wat dus vandaag resulteert in een ontluisterend beeld, opgebouwd uit een laagje onbeduidende onbekwame politici die alleen maar als glazuur dienen voor de echte machtshebbers : de banken en de industrie. En die zijn zoals u weet alleen maar belust op nog meer geld en nog meer macht. Dat ze daardoor de EU steeds verder in de afgrond duwen is een ‘onbelangrijk detail’ en een ‘accident de parcours’.

Vraag is, en blijft : wie gaat dit stoppen ? En hoelang gaat het nog duren voor de burger het eindelijk doorheeft en korte metten maakt met heel dit ‘schouwspel’ ?

Advertenties

Over lijfeigene

tankwagenchauffeur, professioneel zwerver, vroeger altijd op stap met een lading chemie, nu niet verder dan de dorpsrand wegens goedkope 'import-collega' .. Buiten dat ben ik een van die miljoenen getergde burgers die het spuugzat zijn om op te draaien voor de sotternijen van een ander of te moeten instaan voor het luilekkerleventje van een klein leger 'overheids-werk(?)nemers' dat nog nooit 1 vinger heeft uitgestoken om de economie of de welvaart te verbeteren.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Burgers, Economie, Europa, Financiële markten, politiek en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Indignados

 1. lijfeigene zegt:

  Het grote probleem hierbij is wel dat er in feite te weinig mensen zijn die nog ‘ruilmiddelen’ produceren. bvb groenten, fruit etc … Er zijn teveel ‘fictieve’ activiteiten die geen ruilwaarde creëeren en die dus niet kunnen overleven met ruilen van goederen en diensten tegen levensmiddelen…Een loodgieter laten komen en betalen met een brood of 3 is OK, maar hoe ga je bvb electriciteit vergoeden ? Je kan geen sneetjes brood in de budgetmeter douwen zeg ik maar ….

  • Gewoon een nieuw vorm van munteenheid invoeren voor de lokale economie. Een die niet gebaseerd is op schulden. En die door iedereen aanvaard wordt. Dat kan vanalles zijn. Echter men moet erover waken dat misbruik zo klein mogelijk is en dat er GEEN banken in de traditionele manier gevormd worden.

   Of men kan verder deken dan alleen maar munteenheden. En ipv van altijd maar met elkaar te concurreren voor grondstoffen, onderdak etc etc. Kan men als maatschappij deze problemen gezamelijk proberen op te lossen.

   Op dit gebied ben ik akkoord met de visie van the Zeitgeis movement. Ik weet niet of je bekend bent met hun films?

   Ik zou zeggen bekijk volgend filmpje eens.

   En ga daarna maar eens naar hun kanaal en bekijk de andere films. Ze bieden je een heel ander perspectief op de hedendaagse maatschappelijke problemen. Geld is een oorzaak van veel ellende en misdaad. Mss wordt het eens tijd om verder te denken als maatschappij en niet meer te denken in termen van geld.

   Greetz M

 2. Ik vraag me altijd het volgende af.

  De landen en staten in Europa en Amerika beweren dat we massale schulden hebben. Ettelijke miljarden € en $. Maar!!!! Bij WIE hebben we dan schulden? Bij de banken toch? Is het niet.

  En de banken hebben zelf ook schulden en zijn praktisch failliet. Kunnen we dan niet beter terug met een schone lei beginnen en heel dat zootje in laten storten.

  Dit doet me allemaal denken aan de tijd in Nederland dat tulpenbollen werden gebruikt als geld. Op een dag begroef iemand zijn geld (een normale praktijk in die tijd) en kwam tot de vaststelling dat dit planten waren en hij meer geld kon maken. Toen dit nieuws uitlekte en men dus eigenlijk makkelijk geld kon bijmaken uit niets, crashte de waarde van een tulpenbol en kwam iets anders in de plaats.

  Nu wordt er ook massaal geld bijgedrukt dat ons geld waardeloos maakt en nu moeten we hetzelfde doen als toen in Nederland. De tulpen aka onze € en $ laten crashen tezamen met de parasitaire banken en overheden en een nieuwe munt of geldvorm invoeren. En dit plaatsen in een beter kader dat iedere mens dient niet alleen degene met macht en geld.

  Geld is een menselijke uitvinding en als we er niet meer in geloven, mogen de rijken nog miljarden hebben het heeft geen waarde meer als we deze repressieve vorm van geld niet meer aanvaarden als betaling.

  Greetz M

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s