Herinvoeren van de slavernij …


Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de  VDAB, vind dat je werklozen met een ‘moeilijk’ diploma of opleiding, moet verplichten een andere opleiding te volgen. Dit teneinde de zgn knelpuntberoepen in te vullen.

Ten eerste, en het allerbelangrijkste : iemand proberen te dwingen om ‘iets’ anders aan te leren en uit te voeren dan waar hij/zij/het voor gekozen heeft is puur slavernij. Meneer Leroy beschouwt, als goed ambtenaar, de burger dus als ‘zijn’ knechtje, een gebruiksvoorwerp dat ten allen tijden een andere bestemming kan krijgen naargelang Meneer zijn hoed staat.

Meneer Leroy zou misschien beter eens kijken naar zijn eigen bollenwinkel en daar eens een keertje grote kuis houden. Opleidingen duren veel te lang en zijn in feite een maat voor niets. De opleiding voor vrachtwagenchauffeurs bv houd een hoop onnozeliteiten in waar geen zinnig mens iets mee vooruit is, maar die door de een of andere ‘denker’ wel als belangrijk zijn aangemerkt. En de ‘basic’ vaardigheden van het rijden zijn al helemaal ondermaats. Ik ken zelfs Oost-europese chauffeurs die het beter kunnen Niet veel toegegeven, maar ze bestaan….

Dan heb ik het nog niet over de wachttijden die ze hanteren. Waarschijnlijk in samenspraak met de RVA : laat gij ze  wat wachten, dan kunnen wij ze wat schorsen. Zoals ik al tijden beweer : heel dat parasitair overheidscircus is er alleen maar op gericht om de burger te gebruiken tot meerdere eer en glorie van zichzelf, en altijd ten nadele van het slachtoffer.

Tweede straffe stoot : meneer Leroy wil al in de kleuterklas beginnen met de carrière te bepalen. Dat lijkt me zelfs zo ernstig als het eerste . Van in de kleuterklas al aan brain-programming, of is het eerder brain-washing, doen om toch maar iedereen te kunnen dwingen naar de pijpen te dansen van de HH. Kleuters beginnen nog maar amper met zichzelf en hun leefwereldje te ontdekken, maar meneer wil dat dus al beperken tot wat HIJ belangrijk vindt. Dat lijkt veel op die ‘boswachter’ (ook een ambtenaar) die een paar jaar geleden al eens het nieuws haalde met zijn geblaf tegen een kleutertje omwille van een zakje met dode bladeren. Die bladeren waren ZIJN eigendom, en de lijfeigene (een kleutertje van 4 jaar !!!!!!) had een zware diefstal gepleegd. Van in de kleuterklas de lijfeigenen conditioneren om later gemakkelijker te kunnen intimideren, vernederen en de primaire rechten te kunnen verkrachten, daar kopmt het gewoon op neer.

Heel die bende opruimen, liever gisteren dan morgen. Meer moet dat niet zijn. Geldt trouwens ook voor de politieke zetbazen van dat volk… En nog een geluk dat zo’n ambtenaartje af en toe ook eens iets in het nieuws brengt, want van de politieke zetbazen komt de laatste tijd toch niks zinnig boven water…

Advertenties

Over lijfeigene

tankwagenchauffeur, professioneel zwerver, vroeger altijd op stap met een lading chemie, nu niet verder dan de dorpsrand wegens goedkope 'import-collega' .. Buiten dat ben ik een van die miljoenen getergde burgers die het spuugzat zijn om op te draaien voor de sotternijen van een ander of te moeten instaan voor het luilekkerleventje van een klein leger 'overheids-werk(?)nemers' dat nog nooit 1 vinger heeft uitgestoken om de economie of de welvaart te verbeteren.
Dit bericht werd geplaatst in Belgie, Burgers, lijfeigene, slavernij, Vlaanderen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Herinvoeren van de slavernij …

 1. pjotr69 zegt:

  Kort en krachtig geschreven. Doe zo voort! 🙂

 2. https://niepleuen.wordpress.com/2011/10/19/over-de-krisis-van-het-kapitalistisch-systeem-videos-en-grafieken/

  Had dit net toegestuurd gekregen van iemand uit een Occupy movement. Deze link geeft beter weer wat ik in het bovenstaand berichte probeerde uit te leggen. De moeite waard om eens te lezen.

 3. Dat is de waarheid. Men wil dan ook nog de pensioenleeftijd opnieuw optrekken. Omdat men 1 schrik heeft dat deze mensen op pensioen gaan en moeten betaald worden met geld dat er niet meer is. En 2 als deze mensen op pensioen gaan dan komen er plots 500.000 jobs vrij in de periode 2012-2015 + de verwachte jobs die er zowieso gaan bijkomen o.a. in de verzorgingssector zijn tussen de 250.000 en 300.000.

  Deze jobs kunnen bijgevolg onmogelijk ingevuld worden door jongeren die nu de arbeidsmarkt instromen. Omdat er simpelweg niet genoeg jongeren zijn.

  Men (lees de bedrijven) heeft in dit scenario gewoon schrik dat er schaarste ontstaat op de arbeidsmarkt en dat bedrijven moeten gaan concurreren voor goede arbeidskrachten. En dat dit tot gevolg zal hebben dat de lonen EINDELIJK nog eens verhoogd worden. Maar dat willen de bedrijven natuurlijk niet. En de politici de poppen van de bedrijven ook nie.

  Nochtans zie ik hier een ideale gelegenheid om de gemiddelde welvaart van de werkende bevolking omhoog te krijgen.

  Als men het inkomen koppelt aan de inflatie, dan ziet men dat sinds 1970 tot heden de gemiddelde koopkracht van de MODALE burger ENORM is afgenomen. Door het steeds duurder worden van alles.

  Indien je wilt kun je hier wel wat artikels over schrijven.

  Mijn info heb ik van http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/09/28/langer-werken-het-zal-niet-gaan

  en http://trends.knack.be/economie/nieuws/beleid/vergrijzing-biedt-kansen-itinera/article-1194864913387.htm#

  http://trends.knack.be/economie/nieuws/beleid/in-2008-minder-jongeren-dan-ouderen-aan-het-werk/article-1194633447489.htm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s