Moody’s in de herhaling


Zoals hier voorspeld, gaat deze keer de aanval richting Frankrijk. En gezien de ‘nauwe’ banden die ons land heeft met ‘la douce France’ komt dus ook Belgie dichterbij het middelpunt van de belangstelling.

Ook vandaag gaat de beurs onder nul. In het begin nog even een heropflakkering, gewoonweg om de grrrroooote spelers de kans te geven om de steeds lager noterende aandelen op te kopen., maar dan kwam Moody’s Ratingbureau met de fiere mededeling dat ze de kredietwaardigheid van Frankrijk maar nix vinden. Met de gewenste paniekreactie als gevolg : nog maar eens een dag verlies draaien op de beurs. Aangezien Moody een concurrent is van het semi-Franse Fitch, kunnen we zelfs gaan veronderstellen dat dit een wedstrijdje armworstelen USA vs France wordt… Wedden dat Fitch als reactie de kredietwaardigheid van de US onderuit haalt ?

Leterme en Co zeggen dat er geen gevaar is voor ons land, maar aangezien politiekers nooit de waarheid zeggen mogen we gevoeglijk aannemen dat wij er het volgend salvo bij zijn. En dat allemaal terwijl ze zelfs nog niet zeker kunnen zeggen wie er een begroting gaat opstellen.

Advertenties

Over lijfeigene

tankwagenchauffeur, professioneel zwerver, vroeger altijd op stap met een lading chemie, nu niet verder dan de dorpsrand wegens goedkope 'import-collega' .. Buiten dat ben ik een van die miljoenen getergde burgers die het spuugzat zijn om op te draaien voor de sotternijen van een ander of te moeten instaan voor het luilekkerleventje van een klein leger 'overheids-werk(?)nemers' dat nog nooit 1 vinger heeft uitgestoken om de economie of de welvaart te verbeteren.
Dit bericht werd geplaatst in Belgie, Economie, Europa, Financiële markten en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Moody’s in de herhaling

  1. Pingback: Indignados | lijfeigene

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s