Het hek van de dam ?


Indien de overheden er niet in slagen om een sluitende reglementering op te leggen, gaat het alleen maar van kwaad naar erger . Met rooskleurige toespraken en andere schijnvertoningen doet de overheden er zelfs een schepje bovenop zonder enige meerwaarde of houvast te bieden. In tegendeel zelfs, hoe sterker de woorden, hoe slapper de koffie.

De financie-zeepbel staat op barsten, net zoals de IT-zeepbel en de Y2k-bug Silicon-valley tot zijn ware proporties heeft teruggebracht, zo zal ook heel dat virtual-money-circus verdampen. Afgelopen weekend hebben we in het Midden-Oosten een voorproefje van een kleine 4% verlies gezien. ’s Maandags ging dat brandje de wereld rond met dezelfde verliescijfers, en dan krijgen we nu in het Verre Oosten de eerste echte zware klappen.

Tijd voor een grote kuis ? Blijft dan de vraag hoe de slachtoffers, u en ik, schadeloos gesteld zullen worden. Want de waardevermindering van markten heeft een rechtstreekse invloed op de gezondheid van uw portemonnee. Zolang heel dat systeem van namaak-geld niet opgedoekt wordt zal het altijd zo zijn dat de onschuldige buitenstaanders van hun ECHT geld beroofd worden om de Hoge Heren te ‘vergoeden’. Zoals ‘onze’ YL al eens een keertje uitbundig heeft gedemonstreerd ter gelegenheid van de ‘banken-crisis’…

Advertenties

Over lijfeigene

tankwagenchauffeur, professioneel zwerver, vroeger altijd op stap met een lading chemie, nu niet verder dan de dorpsrand wegens goedkope 'import-collega' .. Buiten dat ben ik een van die miljoenen getergde burgers die het spuugzat zijn om op te draaien voor de sotternijen van een ander of te moeten instaan voor het luilekkerleventje van een klein leger 'overheids-werk(?)nemers' dat nog nooit 1 vinger heeft uitgestoken om de economie of de welvaart te verbeteren.
Dit bericht werd geplaatst in Economie, Financiële markten, lijfeigene, politiek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s