Financiële ravage…


Zoals ik al bij een vorige keer gezegd had, de baas van de ‘liggende regering’ heeft een probleem met de internationale situatie waarin Belgie langzamerhand afglijdt. En dat blijkt nu steeds ernstigere vormen aan te nemen.

Het rijkste (of beter, welvarendste) land van Europa krijgt slechts een AA+ rating, ipv zoals zijn naaste buurlanden een AAA. Dat is een zet van de (amerikaanse) ratingbureaus. Er gaan steeds meer stemmen op om de ‘almacht’ van die onafhankelijke (?) bureaus te beperken, want ze veroorzaken meer ellende dan dat ze vermijden.  Dat had ik al een half jaar geleden in GVA gecommentarieerd, maar blijkbaar was het toen geen hot item.

Vandaag zit het anders. Een of twee Amerikanen kunnen hier in Europa een financiële crisis uitlokken door gewoon een subjectief cijfer op een land te plakken. Uiteraard trappen de markten en beurzen daar met hun twee voeten tegelijk in, en ontstaat er dus een destabilisatie zonder reden of oorzaak met niet te overziene gevolgen. Beste voorbeeld vandaag is Griekenland. Niet dat de Grieken meesters zijn in hun staatshuishoudkundige aanpak, maar dat geeft niemand het recht om ze te beoordelen als insolvabel. Maar er zijn er altijd die denken dat ze de wijsheid in pacht hebben, vooral als ze een Amerikaans paspoort op zak hebben.

Het lijkt me dan ook eens aangewezen om na te gaan wie er eigenlijk baat heeft bij dit soort ‘manipulaties’. En wat de betrokkenheid van beurzen, banken, overheden e.d in feite is. Want er is niemand die mij kan wijsmaken dat het allemaal heel normaal is en dat het de gewone marktfluctuaties zijn die deze ratings veroorzaken. Overheden zijn blijkbaar niet instaat om te reageren, of willen ze niet optreden. Wat volgens mij redelijk gemakkelijk zou moeten kunnen. Die ‘ratings’ zijn in feite een frauduleuze wolk gebakken lucht met de aantoonbare bedoeling om de markt te manipuleren. Om niet te moeten zeggen dat het in feite neerkomt op ‘laster en eerroof’ … En dat schijnt, bij mijn weten dan toch, verboden te zijn.

Dat heeft niets met samenzweringsobsessie te maken, maar alles met objectief overzicht van de ‘markt’. Er wordt een wereldwijde economische oorlog gevoerd en alle middelen om de tegenstander te beschadigen zijn goed. En met een steeds verder groeiende schaarste aan grondstoffen is het de zaak om zoveel mogelijk concurrenten uit de markt te wippen… Dat doe je niet openlijk met oorlogsschepen en bombardementen, maar op ‘subtiele’ wijze door hem in een slecht daglicht te plaatsen…

Advertenties

Over lijfeigene

tankwagenchauffeur, professioneel zwerver, vroeger altijd op stap met een lading chemie, nu niet verder dan de dorpsrand wegens goedkope 'import-collega' .. Buiten dat ben ik een van die miljoenen getergde burgers die het spuugzat zijn om op te draaien voor de sotternijen van een ander of te moeten instaan voor het luilekkerleventje van een klein leger 'overheids-werk(?)nemers' dat nog nooit 1 vinger heeft uitgestoken om de economie of de welvaart te verbeteren.
Dit bericht werd geplaatst in Belgie, Economie, politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s