De (euro) Wever


Bart De Wever is een euro-realist. Zegt hij zelf. Europa kennende kan ik mij daarbij entwat voorstellen.

Voor degenen die het nog niet door hebben : europa is slecht voor de tewerkstelling, voor de portemonnee, voor de stabiliteit van de economie etc… Het is europa dat ervoor gezorgd heeft dat de grootste armoezaaiers van het continent nu volwaardige EU-leden zijn. En er komen er nog bij, let op mijn woorden. Kroatië is nog maar een begin. Straks komen de Ukraine en Turkije er ook nog aan. Dat ze daarmee telkenmale de poorten openzetten voor steeds maar goedkopere werkkrachten, want dat is de enige reden om de Unie uit te breiden, mag niet gezegd worden. Dat onze levensstandaard wordt afgebroken moeten we er maar bijnemen.

Door het feit dat Europa overal een vinger in heeft is ook 80 % van onze wetten aangepast, afgeschaft of anderszins bijgewerkt. Dat uw persoonlijke rechten, vrijheden en vooral uw werkzekerheid in het gedrang komt mag ook niet gezegd worden. Inspraak en reageren is helemaal uit den boze, dus maak u geen zorgen het gaat de dieperik in.

Europa WAS een goed idee, en het werkte nog vlot ook. Tot het Verdrag van Maastricht. Toen hebben graaizucht, machtsgeilheid en minachting de macht gegrepen. En aangezien het Euro-parlement zichzelf rijkelijk bedient moeten we ook niet rekenen op enige steun van onze ‘verkozenen’. Die zouden in feite UW belangen moet verdedigen, maar ze verliezen liever jaaaaaren met oeverloos gezwets over de calibratie van appels en peren. Zoals het lokaal parlement : schuldig aan misbruik van vertrouwen.

BTW : dat lokaal parlement is in feite overbodig. Sinds het wegvallen van de binnengrenzen is het Europa dat de dienst uitmaakt. En ons land is net als de andere lidstaten een ‘provincietje’ geworden waar de lokale ‘denkers’ ook wat theater mogen spelen.

Advertenties

Over lijfeigene

tankwagenchauffeur, professioneel zwerver, vroeger altijd op stap met een lading chemie, nu niet verder dan de dorpsrand wegens goedkope 'import-collega' .. Buiten dat ben ik een van die miljoenen getergde burgers die het spuugzat zijn om op te draaien voor de sotternijen van een ander of te moeten instaan voor het luilekkerleventje van een klein leger 'overheids-werk(?)nemers' dat nog nooit 1 vinger heeft uitgestoken om de economie of de welvaart te verbeteren.
Dit bericht werd geplaatst in Belgie, Economie, Europa, politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op De (euro) Wever

  1. Pingback: Economische oorlog | lijfeigene

  2. Pingback: Financiële ravage deel 2 | lijfeigene

  3. Pingback: Euroland i.p.v Eurozone… | lijfeigene

  4. Eindelijk een eurokritische stem in België! Werd tijd, we zitten hier verdorie in het hol van de leeuw!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s