De Lage Landen zijn moe


Laatst nog gelezen op nrc.nl Het editoriaal van de hoofdredacteur behandelde de apathie van de burgers in de lage landen… Helaas werd het een nietszeggend vrijblijvend gebabbel over een paar details die niet terzake doen.

De Lage Landen zijn moe… NEE, de Lage Landen zijn niet moe, de bevolking van de Lage Landen wordt gewurgd door het parasitair profitariaat van politiek en ambtenarij. De zgn ‘vrije burger’ is verworden tot een schriel arm wezentje dat aan het eind van zijn loontje nog een stuk maand over heeft. Ondanks het feit dat Napoleon het lijfeigenschap heeft verboden, blijven politiek en ambtenarij doen alsof dat voor hen niet telt. Ondanks alle mooie ‘verdragen’ over rechten en vrijheid en onafhankelijkheid blijven de parasieten ons voorhouden dat ‘rechten en vrijheden’ koopwaar zijn waarvan Zij het (belasting)monopolie hebben. Populisme biedt voor velen een houvast (?), maar dat zegt meer over het gebrek aan intelligentie dan over visie. Populisme is een vertaling van de machtsgeilheid van de meeste politici en ambtenaren t.o.v de burger. Daarom ook dat ze er zo bang voor zijn. Ze willen gewoon de macht hebben, houden en blijven profiteren van uw en mijn inspanningen. En die willen ze niet afgeven, aan niemand en zeker niet aan een populist, of nog erger, aan de bevolking…

Maar dat zal wel aan mij liggen, zeker ?

Advertenties

Over lijfeigene

tankwagenchauffeur, professioneel zwerver, vroeger altijd op stap met een lading chemie, nu niet verder dan de dorpsrand wegens goedkope 'import-collega' .. Buiten dat ben ik een van die miljoenen getergde burgers die het spuugzat zijn om op te draaien voor de sotternijen van een ander of te moeten instaan voor het luilekkerleventje van een klein leger 'overheids-werk(?)nemers' dat nog nooit 1 vinger heeft uitgestoken om de economie of de welvaart te verbeteren.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Belgie, Economie, politiek, slavernij, Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s